Kwadijkerpark – Purmerend

Kwadijkerpark – Purmerend

Kwadijkerpark in Purmerend is de hoofdlocatie van de Prinsenstichting. De Prinsenstichting verleent zorg aan een brede groep cliënten. Op de locatie is in 2013 een wijk gerealiseerd met 12 woongroepen, 4 dagbestedingsgebouwen en een hoofdgebouw met kantoren en medische voorzieningen.

De gebouwen zijn in samenhang ontworpen met de particuliere woonbebouwing in het buurtje. Om een gezellige woonwijk te realiseren met voldoende samenhang en een laagdrempelige belevingswaarde is gekozen voor een stijl die verwant is met Engelse “cottage stijl”.

De woongebouwen zijn ontworpen in een systematische structuur met veel flexibiliteit. Deze structuur geeft veel ruimte voor een kleinschalige doorwerking en individuele expressie. Dit project is de basis voor het BAM zorgconcept. Dit zorgconcept is een manier om modulair te bouwen voor vele verschillende doelgroepen. Bouwbedrijf BAM (BAM woningbouw in Alkmaar en Pennings in Rosmalen) zijn onze co-makers van dit concept wat inmiddels voor meer dan 25 zorggroepen is toegepast op diverse locaties.